Sjösättningsramper

Sjösättningsramper

OM bloggen

Alla skall ju ha en blog, har jag hört..
Så jag kände ett behov utav att hålla koll på alla sjösättningsramper, kommentarer emottages !!
Det finns fler, Jag rekommenderar LM-dyk som gjort vad jag helst ville, lägga det som en WIKI!

Äppelviken, Bromma

SjösättningsramperPosted by Janne Fri, July 24, 2009 23:35:35
Så var det dax för årets dopp i Bormma, Rampen som saknar brygga ligger nedanför Äppelviksvägen 37, den syns inte på kartan ej heller på sjökort eller flygfoto, den är dold av träden. Det går att parkera i villaområdet, men läs skyltarna noga så du slipper böter. På Klövervägen som går jäms stranden finns plats för 2 bilar med släp. men det finns några platser till inom ett hundratal meter. Observera att alla bryggplatser som finns i närheten är uthyrda.
Just denna utfärd förtjänar lite mera text, Jag fick nämnligen anledning att dra en båt av en grynna som ligger 200 meter söder om Lars Kaggs Väg 8 alldeles väster om Bockholms sund. Denna grynna är lite lömsk, konstigt nog, för den blir påseglad minst en gång varje dag. Denna dag körde bland andra båten TESS på grynnan, denna 8-9 meter långa motorbåt gick på rätt ordentligt och hoppade över nästan hela grundet. Jag fick dra ganska mycket innan hon gled av.

Grynnan är bara med på specialtrycket i högupplöst skala på kortet så om man seglar på översikten och genar innanför pricken så går man på.
Utav just denna anledning så vill jag nog påtala att det kan vara bra att kolla hur sin GPS-logger byter karta om man går in på en del av kortet med högre upplösning.

Om man på Eniros kartor växlar mellan sjökortsvy och flygfoto så kan man se både grynnan och det gamla fyrfundamentet som ligger några meter närmre farleden.
Grynnan är faktskt en stenhög som fraktats dit tidigare för att ställa en fyr på men fyren rasade av högen och nu ligger dess fundament som en riktigt lömsk grynna.

Innan vi sedan åkte hem fick vi se ytterligare en båt bli av med större delen av sin propeller..

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.